Verwarmen (Werking/Voordelen)Voordelen van het WEM Wandverwarmingssysteem

Wandverwarming geeft de warmte gelijkmatig als stralingswarmte af. Deze warmte word door het menselijk lichaam als bijzonder behaaglijk en comfortabel ervaren. De binnenlucht blijft vrij van wervelingen en tocht en behoud zijn natuurlijke luchtvochtigheid.

 

Radiatoren daarentegen verwarmen de lucht. De lucht circuleert , daarmee worden kleine deeltjes waaronder fijnstof en huisstofmijt verspreid. De opstijgende lucht zorgt voor een warm hoofd en koude voeten.

De behaaglijkheid van een ruimte hangt naast de lucht-temperatuur vooral van de temperatuur van de wandvlakken af. (koude / warmte straling) Met wandverwarming kan volstaan worden met een lagere ruimte-(lucht)-temperatuur, zonder de behaaglijkheid te beïnvloeden. 3°C minder ruimte-(lucht)-temperatuur betekent circa 18% besparing op de stookkosten!

Waar word de wandverwarming aangebracht?

De wandverwarming wordt bij voorkeur tegen de buitenwanden aangebracht. Dit om warmte uitstraling, van het menselijk lichaam naar deze potentieel koude vlakken, te vermijden. Door wandverwarming op binnenwanden aan te brengen kunt u behaaglijkheidszones creëren, bijvoorbeeld daar waar de zithoek, eethoek, werkplek of rustzones zich bevinden. De benodigde wandverwarming is sterk afhankelijk van de isolatie van het gebouwen ligt over het algemeen tussen de 25% tot 50% van het woonoppervlak.

 

Hoe kan ik schilderijen ophangen?

De buisleidingen kunnen met onze warmtegevoelige folie worden getraceerd. Of dankzij de composiet opbouw van deze kwaliteitsbuis ook met een leiding detector. Spijkers, schroeven en pluggen kunnen probleemloos tussen de leidingen worden aangebracht.