Monumentale Floßherrenhaus uit 1679

Bij de renovatie van het Floßherrenhaus aan de Rijn lag de focus niet alleen op het grotendeels behouden van de originele details en inhoud, maar ook op het optimaliseren van de energie-efficiëntie van het historische gebouw.

Met binnenisolatie en optimaal afgestelde wandverwarmingsoppervlakken is het monument dat als woon- en bedrijfsgebouw wordt gebruikt, een bijzonder aangename plek voor bewoners en werknemers. Op de begane grond stralen de dikke muren een behaaglijke warmte uit, en de vloeren zijn licht getemperd. De bovenverdiepingen zijn voorzien van met leem bepleisterde registers, en de zolder is volledig uitgerust met het systeem voor de wandverwarming in droogbouw.

De combinatie van wandverwarming en leem is bijzonder geschikt voor de renovatie van vakwerkhuizen, aangezien het effect ervan op de instandhouding van de bouwdelen positief is.

1e plaats bondsprijs voor vakmanschap
In 2010 werd het pand bekroond met de 1e plaats van de Bondsprijs voor vakmanschap in de instandhouding van historische monumenten voor de uitstekende algehele renovatie.


Installatie van de muurverwarming en uitvoering van de leembouwwerkzaamheden:
Meurer NATÜRLICHES BAUEN GmbH, Robert-Bosch-Str. 7, 56070 Koblenz
Tel.: 0261 - 3 10 69  |  info(at)lehmbau.com  |  www.lehmbau.com