Monument Rebmannshaus

Waar een wil is, is een weg... dit gezegde wordt bevestigd in de professionele en consequente redding van het ingestorte en sterk vervallen Rebmannshaus uit 1662 in Sipplingen. De familie Möhrle-Schmäh was zo gecharmeerd van de bijzondere charme van het huis en de bewaard gebleven details, dat ze er een bijzonder familieproject met een reddingskarakter van maakten en de algehele renovatie door hun eigen bedrijf Holzbau Schmäh in gang zetten. Belangrijke onderdelen van de renovatie: leempleister en oppervlakteverwarming.

 

Het behoud van de eeuwenoude historie, de modernisering en het verduurzamen stonden centraal tijdens de gehele renovatieperiode. De bouwfamilie installeerde vloerverwarming op de benedenverdieping en WEM-wandverwarming in leemstuc op de bovenverdieping en op zolder. In het bijgebouw van het Rebmann-huis werden een nieuwe gasverwarmingsinstallatie en een zonnesysteem geïnstalleerd.

Tegenwoordig zijn er twee wooneenheden in het gebouw. Het indrukwekkende project en het betrokken stucadoorsbedrijf, Lehmbau Glück, werden onderscheiden met de Denkmalschutzpreis 2020 van de deelstaat Baden-Württemberg. Het huis kreeg ook de Efficiency Award for Building and Modernisation, niveau Goud, in de categorie Modernisering in Historisch Behoud.  

Alle Fotos: Familie Möhrle-Schmäh/Holzbau Schmäh


Bouwbeheer en algemen renovatie:
Holzbau Schmäh Sebastian Schmäh Holzbau - Zimmerei |  Schützenstraße 5, 88709 Meersburg
Tel.: 07532 - 61 10  |  info(at)holzbau-schmaeh.de   |  www.holzbau-schmaeh.de

Uitvoering van de leembouwwerkzaamheden:
Lehmbau Glück GbR Thomas Glück | Schulgasse 1 + 3, 78730 Lauterbach
Tel.: 07422 - 38 01 | info(at)lehmbau-glueck.de | www.lehmbau-glueck.de