Renovatie van een monumentaal woon- en handelsgebouw

In de twee aan elkaar grenzende historische gebouwen aan de Sechzigstraße 23 en 25 werden WEM wand- en plafondverwarmingssystemen geïnstalleerd. De huidige mede-eigenaren Bernd Kibies en Mércia Aires-Kibies hadden er al vele jaren gewoond. Als monumentenrestaurateur heeft de heer Kibies zijn bouwkundige kennis en rijke ervaring ingebracht in de renovatie.

Als u vragen heeft over zijn ervaring, aarzel dan niet om contact met hem op te nemen via E-Mail

In hetzelfde gebouw bevindt zich ook een andere WEM referentie namelijk Hairdresser on Fire.

Ein Haus erzählt Veedelgeschichte

"Sechzigveedel. Dit is de naam van de wijk in Keulen-Nippes. De naam heeft een geschiedenis: in de jaren 1860 verwierf de spoorwegreparatie precies zestig hectare grond in Nippes, dat toen nog een zelfstandig dorp was. De industrialisatie bloeide. Om de werknemers te huisvesten, bouwde de spoorwegmaatschappij huurwoningen. Het hoekhuis aan de Sechzigstraße heeft waarschijnlijk een bijzondere pioniersrol gespeeld: uit de bevindingen blijkt dat het eerst alleen stond voordat het in de latere bebouwing werd opgenomen. Toen de huidige eigenaar, een toegewij planoloog voor het behoud van historische monumenten en een geschoold timmerman, het huis verwierf, was het zwaar verwaarloosd. Ontsierende toevoegingen en verbouwingen, zoals een te groot neonbord, verlaagde plafonds en niet bij elkaar passende ramen, ontsierden de indruk van het beschermde gebouw. Maar de inhoud was goed. De eigenaar heeft er vele jaren met zijn vrouw gewoond. Nu was hij gepassioneerd over het pand, dat aan renovatie toe was. [...] " Bron: Duitse stichting voor monumentenzorg

Wilt u meer weten over het huis en zijn toegewijde mede-eigenaren, de monumentenzorgers Bernd Kibies en Mércia Aires-Kibies? Klik op de afbeelding in de rechterbovenhoek (uittreksel uit brochure, Deutsche Stiftung Denkmalschutz, met vriendelijke toestemming).


Planning, bouwbeheer en uitvoering
Bernd Kibies - Techniker der Baudenkmalpflege
Sechzigstraße 25   50733 Köln
Tel.: 0221 - 130 54 23  |  info(at)baudenkmalpfleger.de