Schürmannhof in Essen

Ontwikkeling van het Schürmannhof in Essen voor seniorenhuisvesting

Voor het district Bergerhausen is de redding van de met verval bedreigde hoeve Schürmann van bijzonder belang. De plannen voor de nieuwe bestemming zijn voortgekomen uit het particuliere initiatief van de eigenaar Dieter Ochel in samenwerking met de architect Dipl.-Ing. E. Schichtel.

 

Monumentzorg en moderne bouw

De keuze van een wandverwarmingssysteem in combinatie met leem als bouwmateriaal voor het gehele gebouwencomplex was bijzonder belangrijk voor het wooncomfort en een goed binnenklimaat. Bij de keuze van de WEM-wandverwarming voor het Schürmannhof stond Naturhaus Hetfeld de opdrachtgever met raad en daad bij. De belangrijkste warmtebronnen zijn een warmtepompsysteem en een gasverwarmingssysteem, die het warme water op de vereiste lage aanvoertemperatuur leveren.

Door de luchttemperatuur in de kamer te verlagen, wat mogelijk is met hetzelfde comfort- en warmtegevoel dankzij de stralingswarmte van de WEM-wandverwarming, wordt extra energie bespaard. Bij het project Schürmannhof zijn de conserverende werking van de bouwelementen en het drooghouden van het vakwerk met binnenisolatie uiterst welkome "neveneffecten" van de wandverwarming.

Alle flats en gemeenschappelijke ruimten werden voorzien van het WEM natsysteem en bepleisterd. Op de ruime zolderverdieping van het hoofdgebouw werden daarentegen de WEM-klimaatelementen gebruikt, die bijzonder gemakkelijk in de hellingen te installeren zijn.


Meer informatie:  www.schürmannhof.de