Nieuwbouw met het STEKO System

In Verden werden in 2016/2017 twee woongebouwen gebouwd met het Steko-bouwsysteem. Het modulaire systeem maakt de combinatie mogelijk met vele andere natuurlijke bouwmaterialen die het binnenklimaat positief beïnvloeden, een hoog wooncomfort creëren en een zeer positieve ecologische balans hebben. De kosten per m² woonoppervlak bedragen naar verluidt minder dan 1600€ met de zeer hoge KFW 40+ norm. STEKO is een logisch modulair bouwsysteem van de nieuwste technologie en constructie dat duurzaam bouwen mogelijk maakt en tegelijkertijd voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van stabiliteit, duurzaamheid, comfort en ontwerpvrijheid. Het opent geheel nieuwe dimensies voor bouwers, planners en aannemers. Nooit eerder was het zo eenvoudig om oerdegelijke, gezonde en ecologisch waardevolle huizen te bouwen.

Natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een goed binnenklimaat en een aangename woonsfeer

De verwarming is uitgevoerd als wandverwarming in leemplaten, één wand in elke kamer. De scheidingswand naar de aangrenzende kamer is volledig bekleed met lemen bouwplaten op de Steko wandelementen. 

Dit verhoogt de geluidsisolatie tussen de kamers, verbetert het binnenklimaat door de vochtregulerende werking van de leem, en zorgt voor aangename stralingswarmte in de winter. Het maakt het ook gemakkelijk om warmtepompen te gebruiken voor verwarmingsdoeleinden.

De lemen bouwplaten zorgen voor een beter binnenklimaat, want leem is uitstekend in het opslaan en bufferen van vocht, de constructie zorgt voor een betere geluidsisolatie tussen de kamers door het gewicht van de leemplaten, en de wandverwarmingselementen zorgen voor aangename stralingswarmte als de verwarming in werking is. De bediening geschiedt via een temperatuursensor en een bedieningsmogelijkheid op de lichtschakelaar bij de ingang. 


Planning:
Peter Haverkamp  |  An der Strangriede 54a  |   30167 Hannover
Tel: 0511 - 89 88 44 48

Uitvoering:
Biber Biologische Baustoffe und Einrichtungen GmbH  |  Artilleriestraße 6  |  27283 Verden (Aller)
Tel: 0 4231 - 95 71 11