Strobouw

Het Sonnerhuis is klimaatneutraal en milieuvriendelijk. Het biedt een gezonder leefklimaat. De stro-isolatie houdt de warmte vast, en de leem balanceert het vocht. Vooral voor mensen die last hebben van allergieën is het Sonnerhuis een echte zegen.
De kers op de taart voor het perfecte binnenklimaat is de wandverwarming van WEM. Er is geen overdreven droge warmte die stof doet opwaaien, maar wel een aangenaam behaaglijke warmte als gevolg van de straling.

Een solide gebouw van hout, het bouwmateriaal dat zich al eeuwenlang heeft bewezen en op innovatieve wijze wordt gebruikt en gecombineerd. Het hartproject van meester-timmerman Ignaz Sonner uit Uffing am Staffelsee.

Vergelijkbaar met traditionele vakwerkhuizen - een houten constructie van palen en balken. De plafonds tussen de verdiepingen en het trappenhuis zijn ook van hout. De binnenmuren zijn opgetrokken uit houten balken en bepleisterd met leem. De niet-dragende delen van de buitenmuren daarentegen worden geïsoleerd met geperst stro.


Meer info:
Zimmerei Sonner, Handwerksmeister Ignaz Sonner, Rigistraße 7, 82449 Uffing
Tel.: 08846 - 24 87 35   |  info(at)zimmerei-sonner.de  |  www.zimmerei-sonner.de