Landgoed Manhagen

Vakantie in een monumentaal landgoed in het natuurpark Westensee

Manhagen, met zijn eigen meer, bossen, velden en een beschermd gebouwenbestand uit de 18e tot 20e eeuw, ligt in het natuurpark Westensee bij Kiel.

De plaats werd in 1575 gesticht als onderdeel van het landgoed Deutsch-Nienhof met zijn watermolen. Het grootste deel van de gebouwen dateert uit het begin van de 19e eeuw. Het terrein kreeg zijn huidige karakter tussen 1920 en 1930, nadat het was aangekocht en herbouwd als een landgoed.

Vandaag de dag kunt u vakantiewoningen huren op Manhagen. Sinds het begin van de zomer van 2011 zijn alle gebouwen gerenoveerd - en de mooiste gebouwen kunnen worden gehuurd: Het Engelse landhuis direct aan het meer met 240 m² woonoppervlakte of een appartement van het Fischerhaus (76, of 46 m²), ook aan het meer gelegen en omgeven door een molenbeekje. Beide hebben een aanlegsteiger en een zwemgedeelte aan het meer.

U kunt er pootjebaden, zwemmen, een sauna nemen, fietsen, wandelen, het uiterst charmante natuurpark Westensee en de Schlei verkennen, de nabijgelegen Oostzee bezoeken, het drukke Kiel met zijn fjord of Rendsburg. En als je een visvergunning hebt, mag je vissen.

Het Fischerhaus is het oude huis van de molen- en visserspachters van Manhagen. Het bouwjaar is onbekend, maar delen van de kerkbanken vertonen een grote ouderdom. Het rietgedekte gebouw is nog steeds herkenbaar als een vakwerkhuis met een puntgevel aan de kant van het meer en een poort met kruiskozijnen aan de kant van de binnenplaats.

Het huis werd in 2010 gerestaureerd - waarbij alleen materialen werden gebruikt die vertrouwd waren en niet vreemd aan het oude huis: Hout, baksteen, leem. De verwarming wordt hier verzorgd door een centraal gevoed wandverwarmingssysteem dat in het kleipleister is ingebed (pure stralingswarmte). 


Meer informatie en contact:
Gut Manhagen  |  Manhagen 3 - 7  |  24631 Langwedel

Herr Thomas Hoof
Tel.: 02591 2590 220  |  info(at)gut-manhagen.de  |  www.gut-manhagen.de