Gezond leven in Hotel Urthaler - de symbiose van hout en leem

Het Seiser Alm Hotel Urthaler is puur natuur.

Puur biologisch gebouwd, zonder chemicaliën. Het gezondste hotel in de Alpen. Mensen met een allergie zijn veilig, vakantiegangers genieten van de vanzelfsprekende luxe van een gezond leven. De unieke constructiemethode garandeert verwerking zonder schadelijke en giftige stoffen. Het gebruik van wandverwarming met leem zorgt voor een constante vochtigheid in het gebouw. De lucht blijft fris, behoudt zijn natuurlijke vochtgehalte en is vrij van de stofdeeltjes die bij normale radiatoren voorkomen. De zachte warmtestraling is bijzonder aangenaam en compatibel voor het menselijk organisme.

De samenwerking tussen de twee architecten Silvano Tacchus en Franco Didoné en de ontwerper Stefan Moravetz resulteerde in 2002 in een baanbrekend voorbeeld van moderne architectuur en duurzaam bouwen. Het Oostenrijkse bedrijf Erwin Thoma, dat vele jaren kennis over hout opnieuw toepast, realiseerde het grootschalige project met lijmvrije houtbouw, de Holz 100 bouwmethode. Zonder schadelijke stoffen, zonder chemicaliën, anti-allergeen en stralingsveilig. Daarbij worden staande en liggende lagen hout massief en zonder tussenruimten op elkaar gelegd om compacte bouwelementen te vormen. Stofgedroogde houten deuvels dringen door de lagen van de bouwelementen. De deuvels absorberen het restvocht en zwellen op in het hout. Krachtig worden de afzonderlijke delen een solide geheel. Deze bouwelementen vormen samen 5.300 m² van de Seiser Alm Urthaler.

De kamers en suites worden verwarmd met de wandverwarming van WEM. In tegenstelling tot conventionele radiatoren, die de lucht verwarmen door deze voortdurend te circuleren, werkt de wandverwarming volgens het stralingsprincipe. De infraroodstraling die door de wanden wordt uitgezonden, is bijzonder aangenaam en verdraaglijk voor de mens - net als van de zon zelf. De combinatie van stralingswarmte en leem creëert een uniek comfortabel en gezond binnenklimaat. De lucht in de kamer behoudt zijn natuurlijke vochtgehalte en blijft grotendeels vrij van turbulentie. Schimmels en mijten hebben dus geen kans.


Meer informatie en contact:
Fam. Urthaler  |  Compatsch 49  |  I-39040 Seiser Alm - Südtirol
Tel.: +39 0471 72 79 19  |  info(at)seiseralm.com  |  http://www.seiseralm.com/de/seiser-alm-urthaler