WEM wandverwarming brengt aangename warmte in oude gebouwen

Restaurant in het historische kruisgewelf scoort met gezellig-warme ambiance

Lange tijd werd het gewelvencomplex op het onder monumentenzorg vallende terrein Blumenhof in Koblenz niet gebruikt, totdat een architect het potentieel van het gebouw onderkende en een nieuw concept voor het gebruik ervan ontwierp. Met behulp van de modernste technieken en authentieke bouwmaterialen werd de ruïne nieuw leven ingeblazen en ontstond een exclusief restaurant met een heel bijzondere ambiance.

Naast het uitstekende eten zijn de buitenmuren voorzien van muurverwarming, wat bijdraagt tot het welbehage van de gasten. Aangevuld met vloerverwarming zorgen de wanden voor een aangename stralingswarmte die door het menselijk lichaam als bijzonder weldadig wordt ervaren, vergelijkbaar met een door de zon verwarmde rug in het midden van de sneeuw.

Het restaurant heeft de optimale verwarming gevonden met de moderne wandverwarmingstechniek, omdat daarmee de koudestraling van de metersdikke stenenmuren effectief wordt vermeden. Bovendien voorziet de stralingswarmte van de wandverwarming de hele kamer van warmte - het probleem van opstijgende warme lucht, zoals bij conventionele radiatoren, is bij wandverwarming praktisch onbestaande. Er is zelfs een energiebesparing, omdat de luchttemperatuur in de kamer iets lager kan worden gebracht dan bij convectieverwarming, en dit met hetzelfde gevoel van welbehagen.


www.gerhards-genussgesellschaft.de  |  Danziger Freiheit 3 (im Blumenhof)  |  D-56068 Koblenz