Nieuwbouw Vinotheek en kantoren

Verwarmen, koelen, je goed voelen met gestampte leem en het WEM-klimaatplafond

In de zomer van 2021 werd de nieuwe vinotheek van het wijngoed van de familie Sauer ingewijd. In het nieuwe gebouw fungeren gestampte lemen muren van meer dan 200 ton leem, waarvan een deel zelfs afkomstig is van de eigen wijngaarden van het domein, als een uitstekende warmteaccumulator. Tegelijkertijd zorgt het WEM plafondsysteem in de droogbouw voor verwarming en koeling. In de Video vertelt Heiner Sauer over de redenen voor zijn beslissing.

Voor- en na foto's van de installatie van het klimaatplafond en het eindresultaat

Snelle montage van het WEM klimaatelement aan het plafond - Zo is het WEM klimaatplafond voor verwarmen en koelen gecreëerd. Eenmaal bepleisterd is het verwarmings- en koelsysteem onzichtbaar en zorgt het voor het best mogelijke ruimteklimaat zonder op te vallen.

Leem klimaatplafond voor verwarming en koeling

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd de Vinothek te bezoeken en onder het genot van een glas wijn het verwarmende of verkoelende effect van de plafondverwarming/koeling te ervaren. De familie Sauer heeft de Vinothek met veel smaak en oog voor detail ingericht, zodat er veel te ontdekken en te beleven valt. Zowel het terras als de grote binnenkamers nodigen uit om te vertoeven en u goed te voelen. De biologische wijnen van de wijnmakerij kunnen ter plaatse worden geproefd en gekocht.

Vergaderzalen met een perfect ruimteklimaat

De goed uitgeruste, ruime vergaderzalen garanderen een uitstekend ruimteklimaat voor aangenaam en ontspannen werken. Ze kunnen worden geboekt voor evenementen, net als de andere zalen van de Vinothek.


Meer informatie en contact:
Weingut Familie Sauer  |  Aublickstraße 1  |  76829 Landau in der Pfalz-Nußdorf 
Tel.: 06341 - 6 11 75 | info(at)weingut-sauer.dewww.weingut-sauer.de

Uitvoering van de leembouwwerkzaamheden en plaatsing van het plafond
Lehmbau Glück GbR |  Schulgasse 1 + 3  |  78730 Lauterbach
Tel: 07422 - 3801  |  info(at)lehmbau-glueck.de  |  www.lehmbau-glueck.de

De prachtige foto's en video's van de Vinothek zijn voor ons gemaakt door David Peters en Lars Behrendt van www.behrendtundrausch.de!