Nieuwbouw WEM bedrijfshal en kantoorgebouw

Verwarmen, koelen, je goed voelen - zelfs op het werk!

Voor de nieuwbouw van het gebouwencomplex voor de productie en het kantoor van WEM Flächenheizung und -kühlung konden wij het volledige gamma van onze eigen bouwmaterialen en -systemen gebruiken.

Omdat de oude bedrijfsruimten door de groei van het bedrijf niet meer toereikend waren, werd in Urmitz een bedrijfshal van ca. 2.000 m² gebouwd, samen met een kantoorgebouw met ca. 300 m² vloeroppervlak op twee verdiepingen. De gebouwen zijn gebouwd volgens de KfW 55-norm en verbruiken slechts ongeveer 48% van de primaire energie van een vergelijkbaar nieuw gebouw volgens ENEV.

Klimaatvriendelijk energieconcept

Bij het herontwerpen van de productieprocessen voor de klimaatelementen en leemplaten van WEM werd bijzondere aandacht besteed aan energie- en dus kostenbesparende productie. De voor het drogen benodigde warmte wordt geleverd door een WKK-eenheid in combinatie met een gasboiler. Door warmteterugwinning wordt een deel van de energie hergebruikt en wordt de resterende afvalwarmte op lage temperatuur gebruikt om het gebouw te verwarmen. De productiehal wordt verwarmd met vloerverwarming, het kantoorgebouw met WEM klimaatelementen als plafondverwarming en -koeling. Presentatie van het project in de energieatlas Rheinland-Pfalz

Een van de doelstellingen van het bouwproject was de superioriteit van natuurlijke bouwmaterialen op het gebied van wooncomfort aan te tonen en dit in de praktijk te demonstreren. Daarom werd het interieur volledig opgetrokken uit hout, kalk en lemen bouwmaterialen. Een bijzonder voordeel van deze bouwmaterialen is hun hoge diffusie- en sorptiecapaciteit, die een vochtregulerende werking heeft en voor een zeer comfortabel klimaat zorgt.

De vloeropbouw met 40 mm dikke zachthouten vezelplaten als ondervloer voor de eiken planken biedt de beste bescherming tegen contactgeluid. Bovendien zorgt het zacht-elastische loopgevoel ervoor dat u zich ook na een lange dag op kantoor nog aangenaam fit voelt.

Klimaatplafond voor verwarming en koeling

Snelle installatie en efficiënte verwarmings-/koelingsprestaties van de leemplafonds in alle kantoorruimten.

Ongeveer 35 ton leem werd in de muren en plafonds aangebracht. Deze grote leemmassa biedt de beste waarden voor geluidsabsorptie, temperatuuropslag en regulering van de luchtvochtigheid binnenshuis.

Meer levenskwaliteit op het werk in een ecologisch ontworpen kantoor

"Wij hanteren uiteraard de allerhoogste normen als het gaat om het binnenklimaat in ons eigen gebouw. Wij willen dat onze medewerkers en bezoekers zich prettig voelen", zeggen de eigenaren van het gebouw, Hagen Elert en Gerd Meurer.

Het personeel kan dit alleen maar bevestigen, want de lucht, de temperatuur en de omgeving zijn altijd aangenaam, zomer en winter. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om het binnenklimaat met ons te testen.


Meer informatie en contact:
WEM GmbH  |  Flächenheizung und -kühlung  |  Rudolf-Diesel-Straße 37  |  56220 Urmitz
Tel.: 0261 - 98 33 99-0

Architectuur en planning
pekoplan Architekten & Sachverständige |  Dipl.-Ing. Peter Kofler 
Emser Straße 281  |  56076 Koblenz  |  Tel: 0261 -  296 77 944
info(at)pekoplan.de  |  www.pekoplan.de

Uitvoering van de leem bouwwerkzaamheden 
Meurer NATÜRLICHES BAUEN GmbH  |  Robert-Bosch-Str. 7  |  56070 Koblenz
Tel: 0261 - 3 10 69  |  info(at)lehmbau.com  |  www.lehmbau.com