WEM Leempleister

Gezond bouwmateriaal met superieure eigenschappen:  Leem is een van de oudste bouwmaterialen ter wereld en wordt al tientallen jaren gebruikt in de moderne, ecologische bouw. Veel aannemers, architecten en ambachtslieden waarderen leempleister als een betrouwbaar en gezond bouwmateriaal. Leem heeft vele zeer goede eigenschappen: Het reguleert de luchtvochtigheid binnenshuis beter dan andere materialen, het is regionaal beschikbaar, natuurlijk en gemakkelijk te verwerken omdat het vriendelijk is voor de huid en droogt in plaats van te harden. 

Leempleister voor alle wanden en plafonds

Leempleister en de WEM-systemen – een ideale combinatie!  Als zwaar materiaal is leem niet alleen goed voor geluidsisolatie, maar slaat het ook warmte op. Zo kunnen lemen muren in de winter, in combinatie met wandverwarming of door de laagstaande zon, energie opslaan en deze weer afgeven aan de ruimte. In de zomer kan koud water door de buizen worden geleid en de massieve, koele lemen muren zorgen voor een milde airconditioning in de kamers, zonder tocht of lawaai.

Het WEM leemsysteem omvat leemplaten, universele leempleister, fijne leempleister, wapeningsnet, voorstrijkmiddel fijn/korrelig en leemverf.

WEM leemproducten

WEM is gespecialiseerd in de fabricage van een reeks leemproducten. De ontwikkeling is gebaseerd op de ervaring die is opgedaan bij meer dan 6.000 bouwprojecten, vele samenwerkingsverbanden en ontelbare tests, proeven en metingen. Naast de WEM Klimaatelementen (met geïntegreerde verwarmingsbuizen) voor wanden en plafonds zijn er voor alle toepassingsgebieden ook leempanelen als opvul- en afwerkingsplaten verkrijgbaar. WEM Leempleisters zijn DIN gekeurd, zijn zeer gemakkelijk te verwerken en perfect afgestemd op het gebruik van wandverwarming. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor alle oppervlakken zonder verwarming. Zeer geschikt voor de afwerking van de afgewerkte oppervlakken is de goed dekkende, ecologische WEM Leemverf in 9 harmonische kleuren.

>> Meer over het WEM Leempleister-systeem
>> Alle producten

 

 

Leempleister en binnenklimaat

Leempleister regelt de luchtvochtigheid.  Leempleisters in dikkere lagen hebben een duidelijke invloed op het binnenklimaat. Ze zijn zeer diffusie-open, wat betekent dat ze veel vocht uit de lucht kunnen opnemen en weer afgeven wanneer de lucht in de kamer droog is. Deze eigenschap onderscheidt leem van alle andere (conventionele) pleistermaterialen. In de ranglijst van natuurlijke bouwmaterialen die worden gebruikt op het gebied van ecologische woningbouw, staat leem helemaal bovenaan. Dus als u ecologisch wilt bouwen en gezond wilt leven, zit u met WEM Leempleister, leemplaten en leemverf aan de goede kant.

Ons serviceaanbod voor leempleister

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Onze partners staan voor u klaar! 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen.

Uitgebreid advies bij al uw vragen

Wij en onze partners geven u graag advies bij alle vragen over leempleister op alle wanden en plafonds, in combinatie met wand- en plafondverwarming of over de vormgeving van de afgewerkte oppervlakken.

Offerte

Natuurlijk maken wij voor u berekening van de benodigde hoeveelheid en een offerte voor uw bouwproject. Voor de werkzaamheden bevelen we u een geschikt partnerbedrijf aan.


Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

Service voor handel & ambacht

Een goed netwerk 

Wij werken nauw samen met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden. We zijn nog op zoek naar nieuwe partners! Als u een van hen wilt zijn, neem dan contact met ons op.

Opleidingen 

Naast onze technische documentatie bieden wij intensieve training voor onze partnerbedrijven.

Advieshotline

Natuurlijk geven wij ook graag telefonisch advies. Indien nodig kunnen we een servicetechnicus ter beschikking stellen voor instructies op de bouwplaats.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij de keuze van het geschikte systeem, bij de berekening ook van de gegevens voor de hydraulische inregeling en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.

Marketing 

Wij helpen u ook bij de verkoop met verkoopdocumenten of tentoonstellingsstukken voor als voorbeeld in uw showroom of op beurzen.
 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

Service voor architecten & planners

Onze partners bij u in de buurt 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen. Bent u op zoek naar leveranciers of plaatselijke installatiebedrijven? Wij helpen u graag.

Profiteer van onze deskundigheid en ervaring.

We helpen u graag bij alle vragen over leempleisters op alle oppervlakken en wand-/plafondverwarming, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld het plannen van zinvolle wandconstructies.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij het kiezen van het geschikte systeem, bij de calculatie en voorbereiding van de offerte en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.


Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Leempleister voorbeelden

Beleef leempleister live

In het vakantieresort Gud Jard op Pellworm zijn op de wandverwarmingsoppervlakken  WEM Leempleisters en - om afzonderlijke wanden te accentueren - WEM Leemverven aangebracht.

Naar de referentie met leempleister...

Installatievoorbeeld nieuwbouw

Met leem bepleisterde wanden in een nieuw gebouw, met voorbereide onderconstructie voor montage van de WEM Klimaatelementen aan het plafond (verwarming en koeling) 

Meer installatievoorbeelden met leempleisters ...

Installatievoorbeeld monument

Leempleister is de ideale pleister voor vakwerkhuizen, hier in het bekroonde monument. Vakwerk wordt al eeuwenlang gecombineerd met leem.

Meer voorbeelden met leem ...

WEM Leempleister-systeem

WEM Universele leempleister

De WEM Universele leempleister is een allrounder - hij kan in één bewerking worden aangebracht in een dikte van 5 - 23 mm. Hij is daarom zowel geschikt voor het bepleisteren van onze klimaatregisters en het klimaatbuissysteem als voor gebruik als binnenpleister zonder wandverwarming.
Naar het product

WEM Fijne leempleister

De WEM Fijne leempleister wordt gebruikt voor het afwerken van fijne oppervlakken. Het wordt aangebracht als laatste laag op de universele leempleister of gebruikt om de klimaatelementen en leempanelen op te vullen.
Naar het product

Geverfd oppervlak

De oplosmiddelvrije, reukloze WEM Leemverf is afgestemd op de WEM Leempleisters en is zeer goed dekkend. Het oppervlak blijft open voor diffusie en behoudt de eigenschappen van de leem.
Naar het product

Technische informatie

Hier vindt u alle gegevensbladen met technische gegevens en de installatie-handleidingen.  
Meer...

Brochures

Download de brochure over vloerverwarming in droogbouw.  
Naar de brochures...

WEM FarbTon leemverf

Leemverf is een zeer populaire, gemakkelijk te verwerken wand- en plafondverf.   WEM FarbTon leemverf is een waterverdunbare, ecologische verf zonder conserveringsmiddelen en oplosmiddelen. Het droogt snel en is reukloos. Met zijn hoge dekkracht is WEM Leemverf bij uitstek geschikt voor leempleister, kalkpleister en andere minerale ondergronden. De ingrediënten zijn fijn marmermeel, cellulose en gekleurde leem- en kleisoorten. Met zijn goede bouwbiologische eigenschappen past leemverf uitstekend bij de producten en technieken die worden gebruikt bij duurzaam bouwen met natuurlijke bouwmaterialen.

>> Meer informatie over de WEM FarbTon leemverf...

Leem en hout

Leem en hout vullen elkaar perfect aan als bouwmaterialen.  De mensheid heeft altijd met hout en leem gebouwd. De lange duurzaamheid van gebouwen (bv. honderden jaren oude vakwerkhuizen in Duitsland) is ook op deze combinatie gebaseerd. Vandaag de dag worden leempleister, wand- en plafondverwarming van leem ook veel en succesvol in houten huizen toegepast. In veel ecologische huizen zorgen ze voor een comfortabel, gezond binnenklimaat en het welzijn van alle bewoners.

Dit zeggen onze klanten:

"... die we vervolgens bepleisterden met universele leempleister. Dit werkte uitstekend met een pleistermachine, hoewel de moeilijke hoekjes natuurlijk met de hand moesten worden bepleisterd. De uiteindelijke fijne leempleister verraste ons door zijn mooie en gelijkmatige structuur..."
 

"We kochten een oud gebouw en kozen voor WEM Wandverwarming in combinatie met kalk- en leempleisters. We hadden gehoord dat de stralingswarmte bijzonder aangenaam is, maar we konden ons dat van tevoren niet helemaal voorstellen. Het hielp ons dat WEM ons van tevoren ..."