Vloerverwarming in droogbouw

Comfort met de WEM Vloerverwarming – de vloerverwarming in de droogbouw. Voor elk gebouw, of het nu oud, nieuw of gerenoveerd is. Van welke kenmerken profiteert u met WEM Vloerverwarming?

  • Veelzijdig: Ideaal voor houten vloeren in nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen en renovaties
  • Goede contactgeluidisolatie, betere akoestiek en een elastisch loopgevoel
  • Snel: De panelen en buizen zijn gemakkelijk en tijdbesparend te installeren.
  • Geen bouwvocht: Lange droogtijden zijn onnodig en er wordt geen extra vocht in het gebouw gebracht.
  • Licht en plat: Door zijn lage gewicht en geringe inbouwhoogte is vloerverwarming geschikt voor nieuwbouw en renovatie van bestaande gebouwen.

De kosten van vloerverwarming

De prijs van uw WEM vloerverwarmingssysteem wordt door ons vooraf nauwkeurig berekend -  veel factoren zoals isolatie, de constructie van wanden, plafonds en vloeren of het gebruiksconcept spelen hierbij een rol. U wilt precies weten wat u voor het verwarmen van uw huis nodig heeft en wat het kost. Daarom maken we in elk geval een calculatie, rekening houdend met de warmtebehoefte van uw huis.

Aangezien onze systemen alle benodigde componenten bevatten, weet u precies welke kosten zullen ontstaan. En u kunt er zeker van zijn dat alle onderdelen bij elkaar passen en het systeem perfect werkt. >>Vraag hier uw individuele calculatie aan

Vloerverwarming leggen

Dankzij de snelle en eenvoudige installatie kan dit systeem niet alleen door vaklieden, maar ook door getalenteerde doe-het-zelvers worden geïnstalleerd. In de >> video ziet u in versneld tempo het leggen van de zachthouten vezelplaten. Hierin worden vervolgens de warmtegeleidende lamellen en ten slotte de verwarmingsbuis aangebracht. De vloerverwarming kan snel en gemakkelijk in bestaande en nieuwe gebouwen worden geïnstalleerd. Voor het opvullen en egaliseren van de ruwe vloer is de stortlaag geschikt. 

>> Meer over het product vloerverwarming                           
>> Meer over de installatie van de vloerverwarming

Opbouw van de vloerverwarming

Dankzij de geringe opbouwhoogte van 40 mm is WEM Vloerverwarming in de droogbouw geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw. De afbeelding rechts toont de diverse componenten van het vloerverwarmingssysteem. Zowel de vloerplaat als de compensatieplaat (voor de aangrenzende oppervlakken zonder buis) zijn gemaakt van naaldhoutvezels. Deze worden vervaardigd in een speciaal, bijzonder milieuvriendelijk nat procedé. In het ingebrachte oppervlak van de naaldhoutvezelplaten worden eerst de warmtegeleidende metaalplaten gelegd, deze nemen dan de metaalcomposietbuis op. Als vervolgens een houten vloer wordt gelegd, wordt deze vastgeschroefd aan de in het systeem geïntegreerde houten stroken. Als er een tegelvloer of andere bodemdeklaag op de droogbouw vloerverwarming wordt gelegd, is als gewichtverdelende laag een droge dekvloer (bijv. Fermacell) nodig.

Ons serviceaanbod voor vloerverwarming

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Onze partners staan voor u klaar! 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen.

Uitgebreid advies bij al uw vragen

Wij en onze partners adviseren u graag bij alle vragen over de installatie en de werking van de WEM Vloerverwarming.

Offerte

Natuurlijk sturen wij u een calculatie en een offerte voor uw bouwproject. Indien gewenst kunnen we u een geschikt partnerbedrijf aanbevelen voor advies of installatie ter plaatse.

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor handel & ambacht

Een goed netwerk 

Wij werken nauw samen met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden. Nieuwe partners zijn welkom! Neem contact met ons op.

Opleidingen 

Naast onze technische documentatie bieden wij onze partnerbedrijven een intensieve opleidingen m.b.t. planning en installatie aan.

Advieshotline

Natuurlijk geven wij ook graag telefonisch advies. We kunnen ook een servicetechnicus ter beschikking stellen voor instructies op de bouwplaats.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u bij het kiezen van het geschikte systeem, bij de calculatie en bij de hydraulische inregeling. U kunt bij ons een ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 bestellen.

Marketing 

Wij helpen u ook bij de verkoop met verkoopdocumenten of tentoonstellingsstukken voor als voorbeeld in uw showroom of op beurzen.


Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor architecten & planners

Onze partners bij u in de buurt 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen. Bent u op zoek naar leveranciers of plaatselijke installatiebedrijven? Wij helpen u graag.

Profiteer van onze deskundigheid en ervaring.

Wij helpen u graag bij alle vragen rond de WEM Vloerverwarming.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij de calculatie en voorbereiding van de aanbesteding en kunnen de berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 uitvoeren.

 

 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Vloerverwarming voorbeelden

Installatievoorbeeld 1

Bij deze renovatie werd de WEM Vloerverwarming met eiken vloerdelen geïnstalleerd. De vloerverwarming zorgt voor een aangename, zachte warmte voor de bewoners. Bovendien ontstaat hierdoor een goede geluidsisolatie tussen de woningen in het gebouw.

Meer installatievoorbeelden ...

Installatievoorbeeld 2

Bij deze renovatie van een bestaand gebouw werd vloerverwarming geïnstalleerd in het woongedeelte. Het huis wordt nu met stralingswarmte verwarmd. De droge installatie, die weinig vuil veroorzaakt, en het modulaire ontwerp maken de vloerverwarming ideaal voor montage in een bestaand gebouw.

Meer installatievoorbeelden ...

Video over de installatie

Bekijk hier de eenvoudige installatie van vloerverwarming in de droogbouw in een korte >> video.

Installatie vloerverwarming

Stap 1
De zachthouten vezelplaten worden gelegd en voorzien van warmtegeleidende metaalplaten.

Stap 2
De WEM metalen composietbuis wordt in de warmtegeleidende metaalplaten geschoven.

Stap 3
Bij de bochten van de buizen aan de wand wordt vulmateriaal toegevoegd.

Stap 4
De houten vloer wordt op de houten profielen vastgeschroefd. Een tegelvloer is ook mogelijk.

Alle informatie over de montage ...

Technische informatie

Hier vindt u alle gegevensbladen met technische gegevens en de installatie-handleidingen.  
Meer...

Brochures

Download de brochure over vloerverwarming in droogbouw.  
Naar de brochures...

Vloerverwarming droogbouw

Het woord droogbouw bevat al het belangrijkste argument voor ons zorgvuldig ontwikkelde systeem: het is droog. U brengt geen extra bouwvocht in uw gebouw en eventuele droogtijden worden overbodig. De vloerverwarming heeft een laag gewicht van ca. 15 kg/m², omdat deze is gebaseerd op vezelplaten van naaldhout.

Het vloerverwarmingssysteem in de droogbouw is perfect geschikt in combinatie met houten vloeren dankzij de geïntegreerde houten profielen. Als op het vloersysteem een droge dekvloer (bijv. Fermacell-platen) als gewichtverdelende laag wordt gelegd, kunnen ook tegels of andere vloeren worden gelegd (bijv. in de gang, badkamers en keuken).

Contactgeluidsisolatie met de WEM Vloerverwarming

Een goede contactgeluidisolatie heeft voordelen voor elk huis. Of u nu met uw eigen gezin twee of meer verdiepingen gebruikt of dat er verschillende woningen in het gebouw zijn, geluidsisolatie is belangrijk om ontspannen te kunnen wonen en werken. Uw bovenburen zijn heel actief? U kunt zich ontspannen, want u zult er niet veel meer van merken. Ons systeem vermindert het geluid met -13 decibel.

WEM Vloerverwarming in de droogbouw geeft ook een veerkrachtig loopgevoel. Loopt u dagelijks veel rond in uw huis, bijv. bij het huishouden? Door de heel subtiel verende vloer worden de voetstappen gedempt en zult u geen vermoeide benen meer hebben.