Samenwerkingen

STEICO-Gruppe
www.steico.com

De STEICO Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt ecologische bouwproducten op basis van hernieuwbare grondstoffen. Uniek in de branche is het geïntegreerde STEICO houtbouwsysteem van de marktleider voor houtvezelisolatiematerialen, waarbij isolatie en constructieve bouwelementen elkaar aanvullen. De duurzame producten van milieuvriendelijke grondstoffen maken toekomstbestendige, gezonde gebouwen met een bijzonder hoge woonkwaliteit mogelijk.


Claytec
www.claytec.de

CLAYTEC uit Viersen produceert en verkoopt bouwmaterialen van klei via de bouwmaterialenhandel. CLAYTEC is ontstaan als een ambachtelijk bedrijf en de centrale producten en toepassingstechnieken zijn het resultaat van de eigen praktijkervaring. Het doel van de onderneming was en is om het bouwmateriaal klei beschikbaar te maken voor de hedendaagse bouw. De nadruk ligt op ecologisch bouwen en het behoud van historische monumenten.


CEMWOOD
www.cemwood.de

CEMWOOD GmbH in Magdeburg is een fabrikant van gemineraliseerde houtsnippers voor droge egalisatie en spouwvulling. In het gepatenteerde productieproces van CEMWOOD worden gedefinieerde houtspaanders gemineraliseerd zonder gebruik van chemische additieven. De productie van deze innovatieve hybride bouwmaterialen wordt gekenmerkt door een milieuvriendelijke en grondstofbesparende productietechniek.


ÖkoPlus AG - Gespecialiseerde brancheorganisatie
voor ecologisch bouwen en wonen

www.oekoplus.de

Meer dan 35 ecologische doe-het-zelfzaken in heel Duitsland zijn georganiseerd onder de gemeenschappelijke koepel ÖkoPlus. De experts in natuurlijke bouwmaterialen bieden betaalbare oplossingen om op een gezonde en ecologisch verantwoorde manier te bouwen en te renoveren. Al eeuwenlang beproefde bouwmaterialen maken net zo goed deel uit van het assortiment als moderne en duurzame bouwsystemen.


IBN -  Instituut voor bouwbiologie en duurzaamheid
www.baubiologie.de

Wij voelen ons verbonden met het werk van IBN
en de 25 richtlijnen van de bouwbiologie ondersteunen.


Dachverband Lehm e.V.
www.dachverband-lehm.de


WTA Wissenschaftlich-Technische Arbeitsgemeinschaft
für Bauwerkserhaltung und Denkmalpflege e.V.

www.wta-international.org


Fraunhofer-Institut für Bauphysik
www.ibp.fraunhofer.de


Hochschule Koblenz
www.hs-koblenz.de

Vakgroep Weg- en waterbouwkunde, specialisatie Weg- en waterbouwkunde