Plafondverwarming met het Klimaatplafond van leem

Geniet van ongekende behaaglijkheid en gezond comfort in uw huis:  Aangename warmte en zachte afkoeling met het leem-klimaatplafond.  Een plafondverwarming van leem verwarmt uw huis, appartement of kantoor met behaaglijke stralingswarmte. De zachte infraroodverwarming is onzichtbaar in het plafond geïntegreerd, heeft helemaal geen radiatoren nodig en zorgt zo voor een mooie esthetiek in uw woonruimtes. De aangename warmtestraling – vergelijkbaar met de infrarode stralen van de zon – wordt door het menselijk lichaam als bijzonder weldadig ervaren. Zelfs grote, hoge vertrekken kunnen doeltreffend en gelijkmatig met het plafond worden verwarmd.

Infrarood plafondverwarming – elektrisch of warm water?

Infrarood-plafondverwarming - elektrisch of watervoerend?  De WEM plafondverwarming is verkrijgbaar als elektrisch verwarmingssysteem (Klimaatelement EL) en als watervoerende versie (Klimaatelement MV-D) en kan worden toegepast in bestaande gebouwen, nieuwbouw of renovaties.  Laat ons u adviseren, wij vinden samen met u de optimale oplossing voor uw project. De watervoerende plafondverwarming is geschikt voor alle toepassingen, de elektrische verwarming is geschikt als enige verwarming (b.v. in combinatie met zonnestroom) of voor vertrekken of huizen die slechts tijdelijk worden gebruikt.

Bij beide systemen stralen de plafonds een prettige warmte uit, die door permanente reflecties gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld en muren en voorwerpen behoedzaam verwarmt. Bij plafondverwarming is het stralingsaandeel ca. 90% hoger dan bij andere oppervlakteverwarmingssystemen op wanden en vloeren.

Plafondverwarming in droogbouw

Het WEM droogbouwsysteem van leem voor het plafond - verwarmen en koelen met één systeem.  In vergelijking met andere plafondverwarmingssystemen onderscheidt de WEM plafondverwarming in de droogbouw zich door een aantal factoren: deze zorgt voor een goed binnenklimaat en een optimale luchtvochtigheid in de ruimte, vermindert geluid en lawaai als gevolg van het zware bouwmateriaal leem en is een klimaatvriendelijk systeem. Een verwarmingssysteem aan het plafond geeft u vrijheid bij het inrichten van de kamers. De klimaatelementen zijn in de droogbouw snel en eenvoudig te installeren -  in principe zoals elk ander afwerkingspaneel - op vlakke ondergronden of onderconstructies. Het werk kan zowel door professionals als ook getalenteerde doe-het-zelvers gedaan worden. Met behulp van de systeemcomponenten wordt een vlak plafondoppervlak gecreëerd, dat vervolgens wordt afgewerkt met een dunne afwerkpleisterlaag. Leem is een veilig bouwmateriaal voor verwarming en  koeling, omdat het een vochtcompenserende werking heeft.

Geluidsisolatie met plafondverwarming

Beste geluidsisolatie - wetenschappelijk getest.  De twee verschillende leemplaten – met en zonder verwarmingsbuizen – waaruit de plafondverwarmingsconstructie is opgebouwd, werden door de Hogeschool van Koblenz aan een geluidstest onderworpen. In een meetkamer werden wetenschappelijke metingen uitgevoerd. Hieruit kwamen zeer goede resultaten voor geluidsisolatie naar voren. Het zware materiaal leem draagt in hoge mate bij aan de geluiddemping.

Ons serviceaanbod voor plafondverwarmingssystemen

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Onze partners staan voor u klaar! 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen.

Uitgebreid advies bij al uw vragen

Wij en onze partners adviseren u graag over alles wat met plafondverwarming te maken heeft, bijvoorbeeld over de planning van zinvolle wandconstructies, de keuze van geschikte isolatiematerialen of de vormgeving van de afgewerkte oppervlakken.

Offerte

Natuurlijk sturen wij u een calculatie en een offerte voor uw bouwproject. Indien gewenst kunnen we u een geschikt partnerbedrijf aanbevelen voor advies of installatie ter plaatse.

 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor handel & ambacht

Een goed netwerk 

Wij werken nauw samen met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden. Nieuwe partners gezocht! Als u een van hen wilt zijn, neem dan contact met ons op.

Opleidingen 

Naast onze technische documentatie bieden wij intensieve training voor onze partnerbedrijven. Omdat bij de installatie van een plafondverwarmingssysteem altijd verschillende ambachten betrokken zijn, hebben deze opleidingen een interdisciplinair karakter.

Advieshotline

Natuurlijk geven wij ook graag telefonisch advies. Indien nodig kunnen we een servicetechnicus ter beschikking stellen voor instructies op de bouwplaats.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij de keuze van het geschikte systeem, bij de berekening ook van de gegevens voor de hydraulische inregeling en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.

Marketing 

Wij helpen u ook bij de verkoop met verkoopdocumenten of tentoonstellingsstukken voor als voorbeeld in uw showroom of op beurzen.
 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor architecten & planners

Onze partners bij u in de buurt 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen. Bent u op zoek naar leveranciers of plaatselijke installatiebedrijven? Wij helpen u graag.

Profiteer van onze deskundigheid en ervaring.

Wij helpen u bij alle vragen rondom plafondverwarming, maar ook bij het plannen van zinvolle wandconstructies of het kiezen van geschikte isolatiematerialen.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij het kiezen van het geschikte systeem, bij de calculatie en voorbereiding van de offerte en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.
 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Plafondverwarming voorbeelden

Plafondverwarming live beleven

De grote, hoge zaal van het wijngoed Dr. Kauer wordt optimaal verwarmd met plafondverwarming. Zowel wijnliefhebbers als belangstellenden die zelf willen ervaren hoe de plafondverwarming werkt, zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen met de wijnbouwersfamilie.

Meer informatie ...

Installatievoorbeeld nieuwbouw

In dit nieuwe gebouw werden WEM Klimaatelementen specifiek geplaatst in zones bij de ramen op de plafonds en wanden. De resterende oppervlakken werden geëgaliseerd met leemplaten zonder watervoerende leidingen. De massieve leempanelen zorgen voor een optimale luchtvochtigheid in de vertrekken.

Meer installatievoorbeelden ...

Installatievoorbeeld bestaand gebouw

Het achteraf inbouwen van leemplafondverwarming in een huis of appartement is mogelijk, zelfs in bewoonde toestand. Hier creëerden de eigenaren met het WEM-systeem een heel nieuw ruimtegevoel. Esthetisch pluspunt: De sfeer wordt niet verstoord door storende radiatoren.

Meer installatievoorbeelden ...

Montage plafondverwarming

Stap 1
De klimaatelementen worden met behulp van een platenheffer naar het plafond getild en vastgeschroefd.

Stap 2
De platen worden met elkaar verbonden en op de verdeler van de verwarmingsgroep aangesloten.

Stap 3
Montage van de leempanelen met vooraf uitgezaagde uitsparingen voor de buizen...

Stap 4
Het afgewerkte plafondoppervlak wordt volledig afgedekt met WEM Leempleister.

Alle informatie over de montage ...

Technische informatie

Hier vindt u alle gegevensbladen met technische gegevens en de installatie-handleidingen.  
Meer...

Brochures

Download de brochure over vloerverwarming in droogbouw.  
Naar de brochures...

Plafondverwarming met warmtepomp

Net als andere oppervlakteverwarmingssystemen kan de plafondverwarming worden gebruikt met warmtepompen, zonne-energie en hoogrendementsketels. De aanvoertemperatuur voor plafondverwarming mag niet hoger zijn dan ca. 35 graden, zodat de warmte als aangenaam wordt ervaren. Om ervoor te zorgen dat alles precies past, maken wij bij WEM een calculatie voor uw bouwproject. Hierbij houden we rekening met uw individuele omstandigheden. Dit is belangrijk omdat de behoefte aan verwarmingsoppervlak afhankelijk is van de isolatiestandaard, de klimaatgegevens en het gebruik van de vertrekken. Natuurlijk krijgt u ook uitgebreid telefonisch advies.

Kosten van de plafondverwarming

De kosten en de prijs van plafondverwarming voor een gebouw worden nauwkeurig door ons berekend - Vele factoren zoals isolatie, wandconstructie of het gebruiksconcept spelen hierbij een rol. Zo heeft een nieuw gebouw volgens de passiefhuisstandaard veel minder verwarmingsoppervlak nodig dan een bestaand gebouw zonder speciale isolatiemaatregelen. U wilt precies weten wat goed voor uw huis is en wat het kost. Daarom maken we in elk geval een calculatie, rekening houdend met de warmtebehoefte van uw huis. Onze systemen omvatten alle componenten, van de verwarmingsbuizen tot de aansluittechniek, van de verdelers tot de pleisters en verven voor het oppervlak. Daarom zult u precies weten wat de kosten zijn. En u kunt er zeker van zijn dat alle onderdelen bij elkaar passen en het systeem perfect werkt.

Vraag hier uw individuele calculatie aan

Dit zeggen onze klanten:

"...We zijn zeer tevreden, door de hoogte van het plafond ontstaat er een aangename warmte in de ruimte. De muren blijven vrij voor foto's e.d., want we hebben ook vaker tentoonstellingen..."
 

"Ik wilde u gewoon een heel erg positieve feedback geven over uw wand- en plafondverwarming. Het systeem is al 2 jaar in werking, ik heb het helemaal zelf geïnstalleerd. Iedere keer dat ik de woning binnen kom maakt het heerlijke klimaat me blij. Sommige kennissen vroegen zich af of het zou werken..."