Nieuwe woonkwaliteit met wandverwarming

Waarom wandverwarming?  Een wandverwarming van leem brengt een heerlijk behaaglijk klimaat in uw huis. Deze milde infraroodverwarming is onzichtbaar in de wand ingebouwd. Bij wandverwarming zijn er geen radiatoren nodig wat zorgt voor mooiere woonruimtes. De aangename warmtestraling – vergelijkbaar met de infrarode stralen van de zon – wordt door het menselijk lichaam als bijzonder weldadig en prettig ervaren.

Vergeleken met andere verwarmingssystemen biedt wandverwarming een aantal belangrijke voordelen. Het heeft een positieve invloed op het binnenklimaat en de luchtvochtigheid, een optimale geluidsisolatie en wordt gecombineerd met het gezonde bouwmateriaal leem. Mensen met een stofallergie en astmapatiënten kunnen opgelucht ademhalen, want wandverwarming transporteert aanzienlijk minder stof in de kamerlucht dan radiatoren.

Infrarood-wandverwarming – elektrisch of met warm water?

Wandverwarming past in elk gebouw – of het nu oud, nieuw of gerenoveerd is. Samen met u vinden wij de optimale oplossing voor uw project: De WEM-wandverwarming is verkrijgbaar als watervoerend en als elektrisch verwarmingssysteem. De door water gevoede wandverwarming is geschikt voor alle toepassingsgebieden en kan ook voor koeling worden gebruikt. Elektrische verwarming is geschikt als enige verwarming (b.v. in combinatie met zonne-energie) of ook voor vertrekken of gebouwen die slechts tijdelijk worden gebruikt.

Bij beide systemen stralen de wanden een milde infraroodwarmte uit. Deze wordt door permanente reflecties gelijkmatig in de ruimte verdeeld en brengt de wanden en de inrichting behoedzaam op temperatuur. Onze tevreden klanten zeggen dat de verwarming een heel bijzondere ervaring is. Probeer deze warmte zelf eens uit in een van onze >> referentiehotels en vakantiewoningen.

Wandverwarming in de droogbouw

Het WEM droogbouwsysteem van leem voor verwarming en koeling. Dankzij de snelle en eenvoudige montage is dit systeem ideaal voor ambachtslieden en getalenteerde doe-het-zelvers. Door de stabiele leemplaten met geïntegreerde buizen stroomt in de winter warm en in de zomer koud water. Ze zijn onderdeel van een compleet verwarmingssysteem dat alle nodige componenten omvat, van de verwarmingstechniek tot het afgewerkte oppervlak. In principe worden droogbouwpanelen op vlakke ondergronden of onderconstructies bevestigd zoals elk ander afwerkingspaneel.

Kies voor een nieuwe benadering bij de keuze van uw verwarmingssysteem – leem is een bouwmateriaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt. Vooral bij verwarming en koeling toont het zijn unieke voordelen.

>> Meer informatie over het product

Goede geluidsisolatie met wandverwarming van leem

Optimale geluidsisolatie – wetenschappelijk getest. De Hogeschool Koblenz heeft geluidstests laten uitvoeren voor onze WEM leemplaten en klimaatelementen van leem. De resultaten voor geluidsisolatie waren uitstekend. De metingen werden uitgevoerd in een speciaal daarvoor gemaakte meetkamer. De panelen hebben een bijzonder sterk geluidsreducerend effect in houten gebouwen en de houtskeletbouw.

De positieve effecten van de wandverwarmingsconstructie, zoals de prettige stralingswarmte, gelijkmatige temperatuurverdeling in het gebouw, minder stofwervelingen en een goed binnenklimaat, worden zo aangevuld met een ander belangrijk punt voor het welzijn van de mens: minder lawaai.

Ons serviceaanbod voor wandverwarmingen

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Service voor particulieren en gebouweigenaren

Onze partners staan voor u klaar! 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen.

Uitgebreid advies bij al uw vragen

Wij en onze partners adviseren u graag over alles wat met wandverwarming te maken heeft, bijvoorbeeld over de planning van zinvolle wandconstructies, de keuze van geschikte isolatiematerialen of de vormgeving van de afgewerkte oppervlakken.

Offerte

Natuurlijk sturen wij u een calculatie en een offerte voor uw bouwproject. Indien gewenst kunnen we u een geschikt partnerbedrijf aanbevelen voor advies of installatie ter plaatse.

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor handel & ambacht

Een goed netwerk 

Wij werken nauw samen met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden. Wilt u erbij horen? Neem dan contact met ons op.

Opleidingen 

Naast onze technische documentatie bieden wij intensieve training voor onze partnerbedrijven. Omdat bij de installatie van een wandverwarming altijd meerdere ambachten betrokken zijn, hebben deze opleidingen een interdisciplinair karakter.

Advieshotline

Natuurlijk geven wij ook graag telefonisch advies. Indien nodig kunnen we een servicetechnicus ter beschikking stellen voor instructies op de bouwplaats.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij de keuze van het geschikte systeem, bij de berekening ook van de gegevens voor de hydraulische inregeling en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.

Marketing 

Wij helpen u ook bij de verkoop met verkoopdocumenten of tentoonstellingsstukken voor als voorbeeld in uw showroom of op beurzen.
 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Service voor architecten & planners

Onze partners bij u in de buurt 

Wij werken met een netwerk van regionale dealers en ambachtslieden die vele jaren ervaring in de sector hebben en in ons bedrijf een intensieve opleiding hebben gekregen. Bent u op zoek naar leveranciers of plaatselijke installatiebedrijven? Wij helpen u graag.

Profiteer van onze deskundigheid en ervaring.

Wij beantwoorden graag al uw vragen rondom het onderwerp wandverwarming, maar ook over het plannen van zinvolle wandconstructies of het kiezen van geschikte isolatiematerialen.

Hulp bij de planning 

Wij helpen u ook bij het kiezen van het geschikte systeem, bij de calculatie en voorbereiding van de offerte en kunnen u een berekening van de ontwerpwarmtebelasting volgens DIN EN 12831 aanbieden.

 

Tel: +31 416 707 229

E-Mail: wem(at)wandverwarming.nl

 

Wandverwarming voorbeelden

Oppervlakteverwarming zelf beleven

Wilt u de stralingswarmte van wandverwarming zelf voelen? Bekijk onze referentielijst van hotels, vakantiewoningen, restaurants en musea.

Meer informatie over oppervlakteverwarming zelf beleven ...

Installatievoorbeeld nieuwbouw

Plant u een nieuwbouw, aanbouw of uitbreiding? Bekijk hier voorbeelden van projecten waar WEM Wandverwarming werd geïnstalleerd.

Meer installatievoorbeelden ...

Installatievoorbeeld bestaand gebouw

WEM Wandverwarming past in elk gebouw als er voldoende oppervlak beschikbaar is. Hier vindt u verschillende inbouwsituaties, bijv. in bestaande gebouwen en bij renovaties.

Meer installatievoorbeelden ...

Wandverwarming montage

Montage droogbouw
Het droogbouwsysteem voor de wand wordt snel en met zeer weinig extra bouwvocht gemonteerd.
>> Foto's en montagebeschrijving

Installatie natbouw
WEM Klimaatregisters worden aan de wand bevestigd en idealiter met WEM Leempleister bepleisterd.
>> Montage- en pleisterinstructies

Technische informatie

Hier vindt u alle gegevensbladen met technische gegevens en de installatie-handleidingen.  
Meer ...

Brochures

Download de brochure over wandverwarming in droogbouw of natbouw.  
Naar de brochures...

Wandverwarming voor bestaande gebouwen en renovaties

De energetische renovatie van een oud gebouw of monument – ook in combinatie met binnenisolatie – verdient bijzondere aandacht. Met name bij de renovatie van bestaande gebouwen, bij verbouwingsmaatregelen in oudere gebouwen en ook bij de restauratie van historische monumenten zijn wand- en plafondverwarming en het gebruik van leem vandaag de dag state of the art.

De verwarming van oppervlakken door wandverwarming is niet alleen goed voor het welzijn van de bewoners, maar beschermt ook de gebouwconstructie tegen vocht. Een professionele planning en een nauwkeurige afweging van de bouwfysische factoren kunnen fouten bij de renovatie helpen voorkomen.

 

De kosten van wandverwarming

De kosten of prijs van de wandverwarming voor een gebouw worden nauwkeurig berekend. Afhankelijk van de isolatienorm, de klimaatgegevens en het gebruik van de ruimten, varieert de behoefte aan verwarmingsoppervlakken. Zo heeft een nieuw gebouw volgens de passiefhuisstandaard veel minder verwarmingsoppervlak nodig dan een bestaand gebouw zonder speciale isolatiemaatregelen. U wilt precies weten wat bij uw huis past en wat het kost. Daarom geven wij u op verzoek individueel en uitvoerig advies en maken we speciaal voor uw bouwproject een calculatie van de oppervlakteverwarming. Hierbij houden we rekening met de eigenschappen van uw gebouw. Vraag onze >> calculatie-vragenlijst per e-mail aan.

Onze systemen omvatten alle componenten, van de verwarmingsbuizen tot de aansluittechniek, van de verdelers tot de pleisters en verven voor het oppervlak. Daarom krijgt u een precies beeld van de kosten. En u kunt er zeker van zijn dat alle onderdelen bij elkaar passen en het systeem perfect werkt.

>> Vraag hier uw individuele calculatie aan!

Dit zeggen onze klanten:

"Als architect had ik hoge verwachtingen toen ik mijn eigen huis ontwierp. Het was van meet af aan duidelijk dat er een wandverwarmingssysteem zou komen, want er is niets beter voor een goed binnenklimaat en aangename warmte..."
 

„Voor de keuze van WEM Klimaatelementen telden er voor ons project 'Hotel Post' vier pluspunten: + Het materiaal leem fascineerde zowel ons als planners als onze klanten. De eigenschap dat leem zowel de temperatuur als ... "
 

Elektrische wandverwarming van leem

Elektrische wandverwarming van WEM heeft veel voordelen. Elektrische wandverwarming kan gemakkelijk achteraf worden ingebouwd en kan als bijverwarming of voor tijdelijk gebruikte ruimten worden gebruikt. Zonder waterleidingen te installeren, kan deze overal waar een stroomaansluiting is, snel en gemakkelijk op muren en plafonds gemonteerd worden. Dankzij de gemakkelijke installatie is elektrische wandverwarming perfect voor vakantiewoningen of gastenkamers of om achteraf een koude plek in uw huis van comfort te voorzien. Wat betreft de aangename stralingswarmte verschillen ze nauwelijks van de watervoerende elementen. Ze kunnen alleen niet voor koeling worden gebruikt.

Als u zonnepanelen plant (kijk naar de subsidieregelingen), kunt u deze gebruiken om de elektrische wandverwarming op een bijzonder efficiënte en klimaatvriendelijke manier te gebruiken. En wij garanderen dat alle componenten die wij zorgvuldig hebben samengesteld, perfect samenwerken!

Als u precies wilt weten wat de kosten zijn voor uw gezonde verwarmingssysteem, >> vraag dan een calculatie bij ons aan.

Wandverwarming in plaats van radiatoren

Waarom voelen mensen zich zo prettig bij stralingswarmte uit de wand? Een oppervlakteverwarming aan de wand of het plafond brengt de warmte als stralingswarmte over op het menselijk lichaam. Dit betekent dat de warmte door permanente reflecties van de infraroodstraling zeer gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld en het lichaam rechtstreeks treft. Dit wordt als zeer aangenaam en heilzaam ervaren, vergelijkbaar met de stralen van de winterzon midden in de sneeuw. 

Het comfortniveau is dus aanzienlijk hoger dan bij verwarming met radiatoren, die de lucht in de kamer verwarmen en laten circuleren. Hierdoor ontstaat een luchtstroom. De luchtbeweging wordt meestal als onprettig ervaren en is verantwoordelijk voor veel stoftransport in de lucht. Wandverwarming – die ook aan het plafond kan worden toegepast – zorgt daarentegen voor schone lucht met veel minder stoftransport en is daarom heel geschikt voor mensen met allergieën en astmapatiënten!

Esthetisch pluspunt van oppervlakteverwarming - er zijn geen lelijke radiatoren die het beeld verstoren!

Hernieuwbare energie en klimaatbescherming

Hightech wandverwarming gaat samen met milieuvriendelijkheid en een behaaglijk klimaat! Omdat oppervlakteverwarmingssystemen zoals wandverwarming, plafondverwarming en vloerverwarming werken met een lage aanvoertemperatuur van het verwarmingsmedium, hebben ze minder energie nodig dan andere verwarmingssystemen. Zet kunnen ook goed worden gebruikt met hernieuwbare energiebronnen zoals een zonneboiler of met warmtepompen en lage-temperatuur/condensatieketels.

Omdat stralingsverwarming de muren, vloeren en plafonds licht verwarmt, voelt u zich warm en comfortabel, zelfs bij lagere luchttemperaturen dan bij conventionele luchtverwarming. De reden hiervoor is dat de potentieel koude buitenmuren van een huis door de wandverwarming worden bedekt en dan als aangenaam warm worden ervaren. Dit werkingsprincipe levert een aanzienlijke energiebesparing op.

 

Tel daarbij op dat het bouwmateriaal leem in combinatie met wandverwarming bij de productie en verdere verwerking weinig energie vergt. Met wandverwarming van WEM kiest u voor een moderne en milieuvriendelijke verwarming en levert u een actieve bijdrage aan de klimaatbescherming.